Om Stutteriet
Avlshopper
Produkter
Udviklingen af vores føl
Når føllet er nyfødt giver vi dem grime på, lærer dem at vi håndterer dem og giver dem tryghed. Der mærker vi virkelig deres temperament og personlighed. Vi arbejder meget med dem de første 6 måneder. Men vi finder også vigtigheden i at de går i flok og får legekammerater og lærer hestesprog. De skal være trygge men også vide hvad de skal.
Når det er vinter og de er ca 6 måneder, kommer til at gå køns vis i bokse fra 2 – 8 føl sammen. De er ude i ridehallen dagligt for at lege i ca 4 timer. Der har de bolde, hvide sække, træstammer og andet legetøj.
De kommer typisk ud i flokke af omkring 10 føl. Så der er altid nogen de trives med og andre de prøver grænser med.
Et godt hesteliv på Stutteri Dyhre
De 1 års har vi som regel inde i løsdrifter og hvor de kommer ud i ridehallen og lege ca 4 timer. Vi har normalt mange hingste og har stor erfaring med at håndtere dem. Så alt efter hvordan de fungerer, så er de i forholdsvis store flokke på omkring 10 på mark sammen.
De 2 – 3 års går i løsdrift om vinteren hvor de selv vælger om de vil gå ud på mark eller ligge i halmen og sove. De har hø hele tiden hvor de står på beton. Det er super vigtigt for deres hove, knogler og sener med fast bund dagligt.
De unge heste. Alle unge heste bliver læsset på trailer og kørt på sommergræs. Alle ungheste bliver tilset dagligt og får vitaminer hele sommeren. Så de ved at når vi kalder så kan det betale sig at komme – det giver belønning. Faktisk så læsser vi de unge heste løse hvor de bare følger efter os op i traileren – på ren tillid.
Avlshopperne med føl er inde hver nat og får fuldfoder.
Føllene (ca 1 måned gammel) får ca en time på beton underlag hver dag hvor de også får lidt specielt følfoder og bliver håndteret.
Vi samler på gode oplevelser for vores ungheste – de skal være trygge og have vilje til at springe over 2 m. Men Det er også vigtigt at det ikke er små hunde vi laver.
Vi er i familien sammen om stalden og hestene.
Vores historie
Jeg er født og opvokset med heste.
Mine forældre har avlet lidt, så jeg mærkede hurtigt hvor vigtig hoppestammen er. Selv efter 6 generationer kunne jeg stadig mærke den gamle hoppe som jeg red da jeg var 12 år. Så jeg lærte af erfaring.
Men vi ved selvfølgelig at det er vigtigt at avle på de gode hopper med en familie der har resultaterne på plads på springbanen i de store klasser.
Tidligere professionel rytter
Jeg har i nogle år arbejdet som professionel rytter, men et biluheld satte en stopper for dette liv på hesteryg. Jeg har altid syntes at det var utrolig spændende at ride de unge heste. Mærke deres personlighed og forstå deres reaktioner.
Mine drømme med egen salgsstald ændrede sig – Heldigvis var der nogle af mine kollegaer der foreslog at det var avlshopper og ungheste jeg skulle arbejde med. Og som alle ved med mennesker – så er tryghed og kærlighed i de første år vigtig for resten af livet. Og det samme gælder jo vores dyr/heste.
Jeg mærkede på egen krop hvor vigtigt kosten var, da jeg via kosten kunne få en bedre hverdag og smide meget medicin. Så derfor var jeg slet ikke i tvivl om at foderet til vores hopper og ungheste var/er meget vigtigt.